به گزارش خبرنگار خودروکار، راههای زیادی برای حفظ زیبایی خودرو وجود دارد که هم میتوانید خودتان آنها را انجام دهید و هم یک متخصص. برخی کارها جنبه حفاظتی و برخی دیگر جنبه ترمیمی دارند. پولیش و واکس نیز، از جمله کارهای ترمیمی هستند که هر کدام با هدف خاصی صورت میگیرند.
واکس خودرو چیست؟واکس خودرو که به دو صورت مایع و چسبی عرضه میشود، ممکن است از مواد طبیعی یا مصنوعی ساخته شود. حالت چسبی که شکل سنتی واکس میباشد، با افزایش درخشندگی یک لایه محافظ نیز، روی رنگ خودرو ایجاد میکند.
واکس از فرسایش رنگ خودرو در اثر اشعه فرابنفش نیز جلوگیری میکند. این ماده محافظ، شروع اکسایش و زنگ زدگی را به تاخیر میاندازد.
واکس مایع نیز، عملکردی مشابه واکس چسبی دارد. در هر دو حالت، واکس را باید روی بدنه خودرو بمالید و پس از آنکه حالت مات و کدر پیدا کرد، آن را با پارچه تمیز پاک کنید. مقدار واکس به جا مانده، با ایجاد یک لایه درخشان و براق، تا چند ماه از رنگ خودروی شما محافظت میکند.
پولیش خودرو چیست؟پولیش خودرو مایعی است که بر روی سطوح رنگ شده و به منظور از بین بردن خط و خشها و آلودگیها مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده حاوی مواد سایا است که با برداشتن یک لایه نازک از رنگ، خط و خشها را پر کرده و آنها را از بین میبرند. اکثر پولیشها حاوی واکس نیز میباشند تا جلا و درخشندگی لازم را به بدنه خودرو بدهند.
شما میتوانید مایع پولیش را هم با دست و هم با دستگاه پولیش برقی یا بافر و با استفاده از یک تکه پارچه نرم روی بدنه بمالید.
گفتنی است، وسایل جانبی زیادی وجود دارند که میتوانید آنها را روی دریل یا دیگر ابزارهای برقی نصب و بدین ترتیب آنها را به دستگاه پولیش تبدیل کنید. اکثر تولیدکنندگان مواد پولیش توصیه میکنند به منظور از بین بردن خط و خشها، چند لایه پولیش را با کمترین میزان فشار روی بدنه بمالید. البته به یاد داشته باشید که استفاده از پولیش به دفعات میسر نیست و همچنین می بایست فاصله زمانی استفاده مجدد از آن حداقل یکسال باشد.
شباهتها و تفاوتهااگرچه واکس و پولیش هر دو با هدف ایجاد ظاهری تمیز و براق مورد استفاده قرار میگیرند، اما عملکرد متفاوتی دارند. هنگام واکس زدن یک لایه محافظ روی رنگ خودرو ایجاد میکنید، اما پولیش کردن یک لایه بسیار نازک از رنگ خودرو را برمیدارد. به همین دلیل، در بیشتر مواقع واکس بعد از پولیش استفاده میشود تا از رنگ جدید محافظت کند.
از دیگر تفاوتهای این دو ماده میتوان به این نکته اشاره کرد که برخلاف واکس نیازی نیست پولیش را از روی بدنه خودرو پاک کنید. برخی مواقع از پولیش فقط برای برخی رنگها میتوان استفاده کرد، در حالی که واکس برای تمامی رنگها مورد استفاده قرار میگیرد. در رنگهای تیره برای جلوگیری از پریدن رنگ و در رنگهای روشن برای حفظ جلا و درخشندگی از پولیش استفاده میشود.
کدام یک را انتخاب کنیم؟
انتخاب پولیش یا واکس تا حد زیادی به خودرو و هدف مالک بستگی دارد. برخلاف تصور عموم در خودروهای جدید باید طبق یک برنامه منظم و با توجه به توصیههای کمپانی سازنده از واکس استفاده شود؛ اما تا زمانی که خودرو دچار خط و خش نشده و رنگ آن مات نشده، نباید از پولیش استفاده کرد.
کاربرد مرتب واکس، نیاز به پولیش را تا چند سال از بین میبرد. برای رنگهای قدیمی، به منظور دستیابی به بهترین نتیجه، باید از واکس و پولیش به صورت همزمان استفاده کنید. چنانچه بخواهید رنگ خودرو را در شرایط فعلی نگه دارید، استفاده از واکس کافی است. اما توجه داشته باشید که بعد از پولیش کاری حتماً از واکس استفاده کنید، چرا که پولیش خودرو را در برابر اکسایش و فرسایش آسیبپذیر میکند.
راهکارهای دیگراگرچه واکس و پولیش از رنگ بدنه محافظت میکنند و به آن جلا و درخشندگی میبخشند، اما در برخی شرایط دیگر این مواد جوابگو نیستند و خودرو باید مجدداً رنگآمیزی شود. در چنین شرایطی بهتر است بعد از رنگآمیزی از واکس و پولیش استفاده کنید تا بدنه خودرو حالت طبیعی خود را به دست آورد.
گفتنی است، برای داخل کابین نیز، انواع مختلفی از واکس و پولیش و مواد پاککننده وجود دارد که از سطوح داخلی در برابر گرد و خاک، نور و گرما محافظت میکنند.
شما از ما بپرسید!*** گفتنی است شما مخاطبان عزیز نیز می توانید سوالات یا مشکلات فنی خودرویی خود را در این صفحه با ما در میان بگذارید تا "خودروکار" به آن ها پاسخ دهد.
انتهای پیام/